4 tipy, jak vybrat nejvýhodnější půjčku

Jak vybrat půjčku

Jak vybrat půjčku?

Porucha domácího spotřebiče, nefunkční automobil nebo rozbitý telefon. Nečekané výdaje vás mohou potrápit hlavně ve chvíli, kdy zbývá pár dní do výplaty a vy nechcete sáhnout do železné rezervy. Vyberte si nejvýhodnější mikropůjčku a zvládněte situaci s přehledem.

Postavte se k půjčkám čelem

Na co je dobré si půjčit?

Půjčka je dobrý sluha, ale zlý pán. V současné chvíli je díky všudypřítomným půjčkám možné dosáhnout snadno na takový finanční obnos, který byste sami šetřili i měsíce, někdy i roky. Proto vás může snadno zlákat vidina luxusní exotické dovolené, drahé elektroniky nebo značkového oblečení.

Pravdou ovšem je, že se půjčka do výplaty vyplatí především jako krytí nečekaných událostí. Pokud se vám porouchal automobil a nemůžete se dostat do práce, může vám taková služba vytáhnout trn z paty. Jakmile je ohroženo vaše zaměstnání, běžný život a vám chybí jen pár dní do výplaty, krátkodobá půjčka vám dá potřebný čas.

Vybírejte podle účelu

Než začnete hledat nejvýhodnější nabídku, která zařídí, že vám přijde půjčka ihned na účet, vyjasněte si, na co peníze vlastně potřebujete. Podle toho určete, jak dlouho si přejete splácet, kolik jste za půjčku ochotni přeplatit a jaké jsou vaše podmínky. Krátkodobé půjčky jsou rozmanité, a proto musíte mít jasno v základních parametrech, než se pustíte do hledání.

Vybírejte ověřené poskytovatele

Dlouhodobá půjčka bez registru je drobným produktem, který nabízejí jak bankovní, tak nebankovní poskytovatelé. Abyste odhalili jen ty solidní, museli byste zdlouhavě hledat recenze a ověřovat. Kalkulačka půjček online ale udělá práci za vás. Zahrnuje totiž aktuální a ověřená data, a tak si můžete vybrat podle svých preferencí až z desítek různých spolehlivých poskytovatelů.

Nezisková organizace Člověk v tísni navíc sestavuje nezávislé hodnocení poskytovatelů na základě několika kritérií. Díky tomu můžete dopředu odhadnout, jak k vám bude poskytovatel vstřícný.

Porovnávejte různé nabídky

Podle čeho můžete svou půjčku vybrat?

  • Maximální výše půjčky
  • Úrok
  • RPSN
  • Poplatky
  • Rychlost peněz na účtu

Není možné určit, jaká půjčka je nejvýhodnější, jelikož vždy záleží na individuální potřebě zákazníka. Jaká krátkodobá půjčka je šitá na míru pro vás? Kalkulačka půjček dokáže nabídky přehledně srovnat, a to podle vámi zvolených kritérií.

Zvažte své vlastní možnosti

Samotná informace o úrocích není rozhodující. Mnohem důležitějším údajem je RPSN, které určuje, kolik ve skutečnosti za půjčku přeplatíte. Pokud vás ale více zajímá rychlost získání finančních prostředků, můžete půjčky filtrovat i podle tohoto kritéria. Aby byla nejvýhodnější krátkodobá půjčka vaše, vybírejte podle vlastních možností.

Kalkulačka vám pomůže také s oddlužením. Stačí zadat jen pár základních údajů o vašich závazcích a zjistíte, zda na oddlužení dosáhnete.

Publikováno 01. 05. 2022

PR článek: Ušetřeno.cz

Autor obrázku: Ušetřeno.cz

Nejnovější články


paní půjčky

Jak hospodařit s financemi?

Stává se Vám, že ke konci měsíce zjistíte, že nevyjdete s penězi. Naučte se hospodařit s financemi a neobávejte se před výplatou otevřít peněženku nebo nahlédnout na bankovní účet. Poradíme Vám, jak na to!

hledání půjček

Kde najít peníze navíc?

Také se vždy pousmějete nad doporučením, abyste si odkládali 20 až 40 % ze svého příjmu na nenadálé výdaje a vytvářeli si finanční rezervu? Kde najít peníze navíc? Poradíme Vám, jak na to!

paní veselá

Jak se zbavit dluhů?

Jak se trvale zbavit svých dluhů a konečně se osvobodit od hrozeb exekuce? Ne vždy je to ale jednoduché, přinášíme Vám na to odpovědi.